De juiste maat

Big size overhemden zijn er in tal van maten. Per winkel verschilt het assortiment grote maten overhemden als het gaat om de maat. Dit is dan ook maar net hoe de winkel tegen de maten aankijkt. Sommige winkels beschouwen XXL al als een grote maat, terwijl andere winkels pas in big size gaan rekenen vanaf 4XL. De maten lopen soms wel tot 14XL. Het is belangrijk vooral niet teveel te focussen op de maat, maar alles gewoon te passen. Een 6XL kan namelijk vallen als een 4XL of een 8XL. Een goede pasvorm is belangrijk, dus ga altijd dat paskamertje even in.

Big size overhemden overhemd-opmetencombineren met je onderhemd

Het is belangrijk om je kleding goed op elkaar af te stemmen. Als je een big size overhemd nodig hebt, dan heb je ook een big size onder T-shirt (of onderhemd) nodig. Pas de maat van je onder T-shirt vooral ook goed op je eigen lichaam aan. Wanneer je onderhemd te groot is, dan heeft dit een negatief effect op hoe je overhemd je staat. Een te groot onder T-shirts gaat ribbelen en dit is door je overhemd heen zichtbaar. Neem ook zeker geen te strak onderhemd. Dit veroorzaakt rollen die je eigenlijk helemaal niet hebt. Zorg ervoor dat je onderhemd de juiste maat heeft. Dit betekent dat er geen ruimte zit tussen je huid en het onder T-shirt, maat dat het niet knelt.

Iets over je overhemd heen dragen

Draag je graag giletjes, jacks of jasjes over je overhemd heen? Zorg dan dat ook de maat van deze kledingstukken perfect is. Een te grote maat maakt je optisch breder of ronder, en dat wil je niet. Een te kleine maat zorgt er echter voor dat het kan lijken alsof je jezelf in het kledingstuk hebt opgehangen. Dit is al helemaal niet de bedoeling. Zorg er altijd voor dat je onderhemd, je overhemd en je jasje of colbertje precies de goede maat en pasvorm hebben.

Overhemden, onderhemden en jasjes in grote maten

Als je er goed uit wilt zien, dan is het belangrijk om goede combinaties in je kleding te maken. Er goed uitzien heeft gewoonweg niets met je kledingmaat te maken. Sommige mannen, en vrouwen, denken dat veel te grote, veel te wijde en veel te slonzige kleding nu eenmaal hoort bij het zwaarder zijn. Je doet jezelf dan zoveel tekort! Ook als je een grotere maat draagt kun je eruit zien om door een ringetje te halen. Het draait allemaal om de juiste keuzes.

Big size overhemden combineren

Big sizes kunnen in een winkel erg beperkt zijn. Als 6XL de grootste maat is terwijl jij eigenlijk 8XL nodig hebt, voel je dan niet verplicht om dan maar de grootste maat te nemen. Bedankt de verkoper en ga naar een andere winkel. De juiste maat is bepalend voor je uitstraling en als de winkel jouw maat niet heeft, dan zegt dit meer over de winkel als over jou. Er zijn meer dan voldoende mooie overhemden in big sizes te verkrijgen die jij wel past. Ditzelfde geldt uiteraard voor onder T-shirts en de kledingstukken die je wellicht nog over je overhemd heen wilt dragen, zoals een jasje, colbertje, gilet of vest. Zorg bij het combineren wel voor kleuren die met elkaar in harmonie zijn. Het liefst kies je voor kledingstukken die hooguit enkele tinten met elkaar verschillen. Dit maakt je optisch slanker. Wil je kiezen voor een printje in je overhemd en wil je hier iets overheen dragen? Kies dan altijd voor een kledingstuk in een effen kleur.

Kijk niet naar slankere mannen

Je maakt altijd de beste keuzes als je uitgaat van wat jij mooi vindt en niet van wat andere, slankere mannen dragen. Slankere mannen kunnen nu eenmaal makkelijker ongestraft combineren. Je kunt ook heel goed met de trends meegaan zonder alle onnodige poespas