Korte mouwen

Bij overhemden in grote maten voor de zomer denken we al snel aan big size overhemden in fleurige kleuren met vrolijke dessins en korte mouwen. Houd er altijd rekening mee dat je er zwaarder uitziet naar mate je kiest voor een drukker dessin. Natuurlijk kun je best leuke kleuren met elkaar combineren, maar overdrijf niet met het printje of de hoeveelheid kleuren in het ontwerp.

Lekker gek doen, een goed idee?

korte mouw grote maatJe kent ze waarschijnlijk wel; zware mannen in de welbekende Hawaï-overhemden met korte mouwen. Deze kleurrijke overhemden zijn natuurlijk erg leuk, maar ook erg opvallend. Ze trekken de aandacht en trekken daarmee ook de aandacht naar je wat bolle buik of je brede schouders. Dit is niet mooi, zeker niet als je uitsluitend aan de bovenkant van je lichaam breder bent. Veel mannen met een hoger gewicht kiezen expres voor deze (veel te) opvallende shirts, onder het mom van ‘lekker gek doen, want dan vinden ze me leuk’. Natuurlijk zullen mensen lachen, maar ze lachen je eerder uit dan toe. Zorg dat mensen lachen om je geweldige persoonlijkheid en niet om je manier van kleden.

Houd rekening met de mouwen

Big size overhemden korte mouw hebben niet per definitie big size mouwen. De mouwen zijn in de regel natuurlijk wel wat wijder dan normaal, maar het gebeurt maar al te vaak dat de mouw als het ware niet meegroeit met de basis van het overhemd. In de zomer wil je genieten van korte mouwen, maar deze moeten je armen niet afknellen. Het gebeurt erg veel dat grote maten overhemden gewoonweg te smalle mouwen hebben, waardoor deze weggegooid of doorverkocht worden. Dit voorkom je natuurlijk heel makkelijk door de big size overhemden gewoon even te passen in de winkel, zodat je zeker weet dat de big size hemden ook voorzien zijn van big size mouwen.