Dessins

Als je overhemden in grote maten nodig hebt, dan is het heel verstandig om verder te kijken dan alleen naar de maat. Je wilt natuurlijk een beetje met de trends mee, maar dit wil niet zeggen dat alle trends ook bij jou passen. Veel te drukke designs passen niet bij flinke mannen. Vermijd felle kleuren, hoezeer deze wellicht ook in de mode zijn. Probeer het zo neutraal mogelijk te houden als het om de kleuren gaat. Natuurlijk kun je best kiezen voor grote maten overhemden met meerdere kleuren in één ontwerp, maar overdrijf het niet.

Welk printje is verstandig?

olymp-grote-maten-modeTegenwoordig is geen printje te gek in de wereld van mode, dus ook niet in de wereld van de grote maten overhemden. Als het om overhemden gaat, dan zien we natuurlijk vooral veel ruitjes en streepjes. Dit is altijd zo geweest en zal ook altijd wel zo blijven. Het is wel belangrijk om aandacht te besteden aan de print op je overhemd als je een overhemd in een grote maat nodig hebt. Je hoeft je niet te schamen om je grotere maat, maar je hoeft het er ook niet dik bovenop te leggen. Onthoud dat ruitjes ervoor zorgen dat je voller lijkt. Hoe groter het ruitje, hoe groter jij lijkt in het overhemd. Ook horizontale strepen kun je het best vermijden. Kies vooral voor dessins met verticale strepen. Deze laten je optisch slanker lijken.

Houd het zo eenvoudig mogelijk

Grote maten overhemden zijn er verreweg het meest in een enkele kleur, zonder teveel poespas. Dit is niet voor niets! Ga dan ook niet op zoek naar grote maten overhemden met drukke printjes, zogenaamd grappige rondjes in het design of andere onnodige details. Eenvoudig staat je gewoonweg het mooist als je een grotere maat nodig hebt, en daarnaast kun je eenvoudig ook heel trendy maken door het overhemd te combineren met een leuke broek en een trendy jasje.