Pasvormen

Geen enkele man heeft hetzelfde figuur. Er wordt wel gezegd dat vrouwen de meest uiteenlopende vormen kunnen hebben en dat mannen toch eigenlijk altijd maar ‘recht toe, recht aan’ zijn, maar dit is absoluut niet waar. Ook mannen hebben verschillende figuren. Zo kan de behoefte aan een grote maat voor kleding veroorzaakt worden door dikkere billen, stevige benen of de welbekende ‘bierbuik’. Ja, de benamingen voor de mannelijke vormen zijn toch wat minder charmant als die voor de vrouwelijke vormen. Pas je overhemd goed aan op jouw figuur. Dat scheelt al de helft!

onder-t-shirts-grote-maatJe pasvorm aanpassen op je figuur

Overhemden in grote maten hebben vaker dan gemiddeld een weinig bijzondere pasvorm. Voor de slankere man zien we veel overhemden met een zichtbare taille in het model. Bij de overhemden in grote maten zien we juist dat de ‘taille’ rond naar buiten loopt in plaats van naar binnen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het overhemd je beter staat, maar eigenlijk is het tegendeel waar. Als je een overhemd in een grote maat nodig hebt omdat je gewoon heel brede schouders hebt, dan wil je niet rondlopen in een overhemd die rond je middel ‘flubbert’, toch?

Geen standaard overhemden in grote maten

Ga jij op zoek naar mooie overhemden in grote maten? Kies dan vooral niet voor de standaard modellen die je per tien stuks tegelijk koopt. Je ziet er dan gegarandeerd uit als de welbekende ‘aardappelen zak’, tenzij je een mooi jasje over het overhemd draagt om dit te verbloemen. Niet de bedoeling! Pas het overhemd in de winkel en zorg ervoor dat het model overal goed valt, zowel rond je schouders als rond je middel en je heupen.

Niet te strak?

Een overhemd die te strak om de buik zit staat op de eerste plaats niet mooi, maar je loopt ook de kans dat iedereen je blote buik of je onderhemd kan zien tussen de knoopjes door. Bij elke beweging kunnen de openingen tussen de knopen gapende gaten worden, en dat moet je niet willen. Koop liever een maat te groot dan een maat te klein.