Multifunctionele overhemden

Wist je dat overhemden voor veel meer doeleinden te gebruiken zijn dan alleen om aan te trekken? Zeker overhemden in grote maten zijn hier erg geschikt voor omdat deze groter zijn dan de normale overhemden. Zo heb je extra veel stof om te gebruiken.

 

Creatief met overhemden

Je kan een oud overhemd gebruiken om aan te trekken bij het klussen, maar ook om bij kinderen te gebruiken als verfschorten. Ook basisscholen nemen ze graag over om te gebruiken als verfschort. Daarnaast kun je ze als ze echt versleten zijn natuurlijk ook verknippen tot poetslappen. Of stukjes van de blouse gebruiken als kniestukjes over kapotte broeken of bij de ellebogen. Ook zwangere vrouwen pakken nog wel eens een overhemd van hun man uit de kast om aan te trekken als hun eigen kleren te klein worden. Maar behalve dit zijn er nog tal van andere mogelijkheden.

 

Nieuwe spullen maken met overhemden

Overhemden in grote maten kunnen ook worden omgetoverd tot tas of hemd. Zo kan de vrouw het overhemd van haar man nog op een andere manier gebruiken. En hoe gaaf is het om met een tas of hemd rond te lopen die niemand heeft. Op het internet zijn tal van voorbeelden te vinden hoe je zo’n tas of hemd maakt. Ook worden deze grote maten overhemden soms omgetoverd in kinderkleding. Zeker als je zelf een beetje handig maakt heb je op deze manier een leuke kindergarderobe. Als je een overhemd hebt die een effen kleur donker blauw, antraciet of zwart heeft kun je hiervan stukjes weg knippen waar de kinderen met auto’s overheen kunnen rijden. Poppenkleertjes, schorten, kussens en dekens zijn ook goede manieren om een oud overhemd in grote maten te kunnen hergebruiken. Zeker kussens en dekens zijn erg gemakkelijk om te maken. En je huis krijgt meteen een nieuw uiterlijk.

Dit bericht is geplaatst in Budget, Dames, Heren. Bookmark de permalink.