Wat zijn mooie kleuren?

Zoals je zelf weet zijn overhemden er in allerlei soorten en maten. Je kunt ze vinden in elke denkbare kleur met elk patroon en in elke vorm. Het is altijd lastig om een overhemd te vinden met de juiste kleur. Niet omdat deze niet te vinden zijn, maar juist omdat er zoveel keuze is. Daarom is het goed om erover na te denken wat voor soort overhemden je het liefst draagt.

 

Zwart, wit en alles ertussenin

Natuurlijk zijn de klassieke overhemdkleuren altijd goed. Dit zijn wit en lichtblauw. Deze kleuren draagt bijna iedereen op kantoor. Daarnaast is het ook goed om eens naar andere soorten kleuren te kijken voor overhemden. Zo kleedt zwart, zoals iedereen weet, heel goed af. Zwarte overhemden staan vaak erg mooi. Ook andere kleuren die donkerder zijn staan erg goed, zoals donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood. Dit zijn ook mooie, zakelijke kleuren. Dit kun je overigens ook gewoon in je vrije tijd dragen, als je het fijn vindt om je klassieker te kleden.

 

Welke stof?

Niet alleen de kleuren en de prints zijn goed om over na te denken, ook de stof van je overhemd is belangrijk. Als je een grotere maat hebt kun je meestal beter kiezen voor een lichte stof zoals katoen of linnen. Lichte stoffen vallen soepeler en zitten daardoor lekkerder. Ook staat dit vaak beter als je wat zwaarder of groter bent. Verder kan ook denim heel leuk staan. Pas op met stoffen die dikker zijn, zoals een ribbelstof. Dit kan ervoor zorgen dat je forser of groter lijkt dan je eigenlijk bent. Dunne stoffen zijn goed te combineren met een T-shirt of hemd, zodat eventuele lastige zones minder opvallen. Dit is sowieso fijn als je een overhemd draagt, zodat je niet al te veel in je mooie overhemd zweet.

Dit bericht is geplaatst in Mode. Bookmark de permalink.