5 tips om je overhemd mooi te houden

Het pakketje met je nieuwe overhemd is net bezorgd en je staat te popelen om het pakketje open te maken. Als een klein jongetje ben je heel benieuwd hoe het overhemd eruit zal zien. Zodra je het pakketje hebt opengemaakt, denk je: wat een prachtig overhemd! Je wilt natuurlijk dat het overhemd zo mooi blijft, dat je er in je overhemd voor iedereen pico bello uit blijft zien. Lees verder en ontdek 5 manieren die jij kunt hanteren om je overhemd sprankelend mooi te houden.

Tips voor een perfect overhemd
Eigenlijk hebben de 5 manieren om ervoor te zorgen dat je overhemd mooi blijft, allemaal te maken met wassen, strijken en drogen. De eerste tip is: doe je overhemd binnenstebuiten in de wasmachine. Dit heeft als resultaat dat de stof langer meegaat en zijn structuur blijft behouden. Zorg er verder voor dat je een wit overhemd bij de witte was doet en niet bij de bonte was. De kans is dan groot dat er een roze overhemd uitkomt. En dat was toch zeker niet je bedoeling. Een volgende tip is: was je overhemd niet te heet. Het allerlaatste wat je wilt, is dat je big sized overhemd krimpt bij het wassen. Was deze dan ook niet warmer dan 40 graden.

Na het wassen
Goed, je overhemd komt perfect uit de wasmachine en nu is het de taak om hem te laten drogen. Als je geen droger hebt, zul je hem binnen of buiten te drogen hangen. Laat je hem buiten drogen, vermijd dan dat je overhemd té lang in de zon hangt. De zon heeft een desastreuze bleachende invloed op gekleurde stoffen. Dus houd dat goed in de gaten. Als je overhemd droog is, kan het strijken beginnen. Tenminste als je hem gaat strijken, want het merendeel van de big sized overhemden hoeft niet gestreken te worden. Ze zijn immers kreukelvrij. Mocht je toch in een actieve strijkbui zijn, let er dan op dat je je overhemd niet te heet strijkt.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.