Wat doe je met je oude overhemd?

Je bent helemaal uitgekeken op je oude overhemd. Hij zit nog wel comfortabel, maar de kleur bevalt je niet meer en je hebt hem al zo vaak gedragen dat iedereen je er zo langzamerhand in uit kan tekenen. Het kledingstuk is voor jou te gewoon geworden. Eigenlijk ben je kort gezegd aan een nieuwe toe. Dus je hebt een plan bedacht. Je gaat hem weggooien. En wel binnen een zeer korte tijdsspanne, want je bent hem zat.

 

Tweede leven

Maar voordat je de sprong waagt naar de afvalcontainer, zou je je kunnen afvragen of je er niet iemand blij, gelukkig of idolaat mee kan maken. Ja, met jouw oude overhemd. Kijk eens in je vriendenkring, of daar niet iemand is die je een groot plezier zou kunnen doen met jouw afgedankte kledingstuk. Of ga eens naar een kledinginzamelingspunt, waar de medewerkers ervoor zullen zorgen dat jouw oude overhemd een nieuw leven beschoren krijgt. Natuurlijk kun je je oude overhemd ook te koop aanbieden op verschillende verkoopsites van tweedehands artikelen op internet. Of hang een advertentie op in de plaatselijke supermarkt. Ook kun je hem allicht aan je neefje geven, die hem dan kan verkopen op Koningsdag. Kortom, mogelijkheden te kust en te keur.

 

Het praktisch nut

En mocht dat allemaal niet baten, dan zou je in overweging kunnen nemen om je oude overhemd nog voor iets nuttigs te gebruiken. Er zijn genoeg manieren te bedenken. Misschien zou je er niet zo snel opkomen, maar wat dacht je van een verkleedstuk voor je kinderen? Die vinden het prachtig zo´n big sized overhemd. Of je kunt hem, als deze van een zachte stof gemaakt is, aanwenden als kleedje voor je huisdier. Verder kun je hem natuurlijk altijd nog gebruiken als poetslap voor je auto. Leve je oude overhemd!

Dit bericht is geplaatst in Budget, Heren. Bookmark de permalink.