Zo strijk je een overhemd

Alhoewel de meeste big sized overhemden van ´overhemden-grote-maten.nl´ kreukvrij zijn en niet gestreken hoeven te worden, is het misschien toch goed om te weten hoe je een overhemd strijkt. Wellicht doet je vriendin dat normaal gesproken, of je echtgenote, je partner of de medewerkster van de wasserette. Maar het zou onverhoopt kunnen gebeuren dat er iets tussen gekomen is en dan zou je toch heel graag willen weten hoe jij je overhemden strijkt. Hier in het kort een mini-cursus: hoe strijk je een overhemd?

 

Voorbereiding

Veel dingen lijken moeilijker dan ze zijn. Zo is het ook met overhemden strijken. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Met andere woorden: een kind kan de was doen. Het spreekt voor zich dat je een strijkplank nodig hebt en een strijkijzer. Het liefst een stoomstrijkijzer, want door de stoom die uit het strijkijzer geblazen wordt, zal je overhemd een tikkeltje vochtig worden. Daardoor trekken de kreukels bij het strijken sneller uit je overhemd. Let er goed op voordat je begint, dat je het strijkijzer op de juiste temperatuur instelt, indien deze over een thermostaat beschikt. Je wilt immers geen ´gesmolten´ overhemd aan je ludieke strijkactie overhouden.

 

Het echte werk

Genoeg over de voorbereiding. Het echte werk kan beginnen. En net als bij je huis schoonmaken, of schilderen werk je van boven naar beneden. Dus je begint bij de kraag. Deze kan je mooi op de punt van de strijkplank leggen, zodat je er goed bij kan. Beweeg de strijkbout voorzichtig over de kraag heen. Daarna doe je de mouwen. Eerst de ene en dan de andere. Zorg ervoor dat de mouw zo op de strijkplank ligt, dat de stof mooi plat valt bij de al voorgevormde vouwen, die er wel in moeten blijven. Als je de mouwen hebt gedaan, ga je naar de achterkant. Dit is het makkelijkste stuk. Als laatste ga je naar de voorkant. Strijk voorzichtig om de knoopjes heen. En voilà, klaar is Kees.

Dit bericht is geplaatst in Dames, Heren. Bookmark de permalink.